@book{ptfos:2834, author = {{Agić, Alma and Badanjak Sabolović, Marija and Bečić, Ervina and Bečić, Fahir and Begović, Mario and Brnčić, Mladen and Brzović, Petra and Čaušević, Benjamin and Dedić, Samira and Druško, Ivana and Dumičić, Gvozden and Durmišević, Jasmin and Dvojković, Krešimir and Džaferović, Aida and Fehir Šola, Katarina and Fiket, Željka and Generalić Mekinić, Ivana and Gruevska, Nevena and Gvozdić, Vlatka and Hasanbašić, Dženana and Hodžić, Belma and Horvat, Daniela and Horvat, Filip and Hrnjica, Azira and Ibrahimagić, Amir and Idrizović, Emina and Isaković, Senita and Ivančević, Petra and Jukić, Huska and Kanižai Šarić, Gabriella and Karahmet, Enver and Kašaj, Mirjana and Knežević, Nada and Kovač, Ćamka and Kovačević Babić, Marija and Lenardić Bedenik, Mirjana and Majetić, Matej and Majić, Ivana and Marović, Roko and Milijašević-Marčić, Svetlana and Muratagić, Ejla and Ničević Grassino, Antonela and Ninčević Runjić, Tonka and Novosel, Dragan and Podrug, Roko and Popović, Marijana and Potočnik, Ivana and Prga, Ivana and Puntarić, Dinko and Rimac Brnčić, Suzana and Runjić, Marko and Skroza, Danijela and Smailović, Ajla and Šantić, Ivona and Šimat, Vida and Šut, Amila and Tabaković, Mustafa and Tahmaz, Jasmina and Urlić, Branimir and Veršić Bratinčević, Maja and Vidosavljević, Domagoj and Vidosavljević, Marina and Vorgić, Pamela}}, title = {{Hranom do zdravlja : zbornik radova s 14. međunarodnog znanstveno-stručnog skupa}}, } @mastersthesis{ktfst:1338, author = {{Šantić, Ivona}}, title = {{Fenolni antioksidansi cvijeta jadranskog petrovca}}, } @mastersthesis{ktfst:1237, author = {{Prga, Ivana}}, title = {{Kemijski sastav i biološki potencijal lista i cvijeta motra}}, } @mastersthesis{ktfst:1233, author = {{Borzić, Matea}}, title = {{Uklanjanje olova iz otpadnih voda korištenjem nusproizvoda/otpada iz prehrambene indrustrije}}, } @mastersthesis{ktfst:1238, author = {{Podrug, Roko}}, title = {{Kemijski sastav i biološki potencijal motra}}, } @mastersthesis{ktfst:1288, author = {{Matić, Anica}}, title = {{Proizvodnja piva Lag.Anica}}, } @mastersthesis{ktfst:1276, author = {{Pedišić, Elena}}, title = {{Potenciometrijsko određivanje fluorida u realnim uzorcima meda s otoka Hvara}}, } @mastersthesis{ktfst:1259, author = {{Ćorić, Ivona}}, title = {{Sadrzaj tokoferola u motru (Crithmum maritimum L.)}}, } @mastersthesis{ktfst:1304, author = {{Marić, Nikola}}, title = {{Tehnologija proizvodnje funkcionalnog napitka na bazi sladovine}}, } @mastersthesis{ktfst:1302, author = {{Šumera, Maja}}, title = {{Bioaktivni sastojci otpadne vode iz prerade maslina u ulje}}, } @mastersthesis{ktfst:1303, author = {{Divić, Lucija}}, title = {{Utjecaj ekstrakcijskog otapala na fenolni sastav i antioksidacijska svojstva ekstrakta motra}}, } @mastersthesis{ktfst:1318, author = {{Herceg, Ana}}, title = {{Utjecaj masene koncentracije NaX zeolita i korištenja razbijala virova na sorpciju bakra}}, } @mastersthesis{ktfst:1313, author = {{Kovačević, Kristina}}, title = {{Kemijski sastav eteričnih ulja izoliranih iz različitih dijelova Crithmum maritimum L.}}, } @mastersthesis{ktfst:1322, author = {{Kovačić, Rea}}, title = {{Fenolni sastav i antioksidacijska aktivnost ekstrakata motra (Crithum maritimum L.) dobivenih korištenjem različitih metoda ekstrakcije}}, } @mastersthesis{ktfst:1323, author = {{Grubeša, Jelena}}, title = {{Lactobacilus paraplantarum kao prirodni konzervans}}, } @mastersthesis{ktfst:1319, author = {{Koceić, Petra}}, title = {{Profili hlapivih spojeva eteričnih ulja i hidrolata motra (Critimum maritimum L.) dobivenih različitim postupcima destilacija}}, } @mastersthesis{ktfst:1223, author = {{Periša, Karmen}}, title = {{Antimikrobni učinak Padina pavonica i odabranih fenolnih spojeva na patogene bakterije}}, } @phdthesis{pfos:3119, author = {{Kristić, Marija}}, title = {{Biološki aktivne komponente pšenične trave (Triticum aestivum L.) uzgajane u promjenjivim ekološkim uvjetima}}, } @mastersthesis{ktfst:1120, author = {{Krivić, Ivona}}, title = {{Antimikrobni učinak smjese ekstrakta lista kupine i odabranih fenolnih spojeva na patogene bakterije}}, } @mastersthesis{ktfst:1171, author = {{Pranjković, Lorena}}, title = {{Utjecaj metode vinifikacije na profil tvari boje crnog vina}}, } @mastersthesis{ktfst:1087, author = {{Nadilo, Antonia}}, title = {{Fenolni profil i biološki potencijal nusproizvoda vinifikacije crnog i rose vina}}, } @mastersthesis{ktfst:1116, author = {{Bulaš, Natalija}}, title = {{Tehnologija proizvodnje i analiza craft piva "Brucošica"}}, } @mastersthesis{ktfst:1121, author = {{Ivandić, Luka}}, title = {{Tehnologija proizvodnje i analiza komovice}}, } @mastersthesis{ktfst:1172, author = {{Krivić, Nikolina}}, title = {{Tvari boje voćnih vina}}, } @mastersthesis{ktfst:1074, author = {{Tadić, Andrea}}, title = {{Fenolni profil i biološki potencijal nusproizvoda vinifikacije bijelog vina}}, } @mastersthesis{ktfst:1022, author = {{Nikolov, Nikolina}}, title = {{Biološki potencijal odabrnih crvenih algi}}, } @mastersthesis{ktfst:1001, author = {{Gabre, Petra}}, title = {{Antioksidacijska aktivnost lišća masline}}, } @mastersthesis{ktfst:1033, author = {{Mimica, Nina}}, title = {{Utjecaj staništa na kemijski sastav i biološka svojstva motra}}, } @mastersthesis{ktfst:925, author = {{Podrug, Roko}}, title = {{Biološki potencijal kupine}}, } @mastersthesis{ktfst:1035, author = {{Bumbak, Josipa}}, title = {{Fenolni sastav plodova roda Rosa}}, } @mastersthesis{ktfst:979, author = {{Prga, Ivana}}, title = {{Proizvodnja voćnih rakija i likera}}, } @mastersthesis{ktfst:908, author = {{Bulaš, Natalija}}, title = {{Ekstrakti začinskog i ljekovitog bilja kao prirodni inhibitori polifenol oksidaza}}, } @mastersthesis{ktfst:637, author = {{Jelavić - Šako, Maša}}, title = {{Izolacija, kemijski sastav i biološka aktivnost eteričnih ulja pinja, primorskog bora i pukinje}}, } @mastersthesis{ktfst:663, author = {{Božić Bakušić, Marina}}, title = {{Utjecaj dodataka na kojima je sorbiran bakar na pH vrijednost humusa}}, } @mastersthesis{ktfst:675, author = {{Bumbak, Josipa}}, title = {{Antimikrobni učinak ekstrakta zelenog čaja na patogene uzročnike kvarenja hrane}}, } @mastersthesis{ktfst:676, author = {{Vrdoljak, Lucija}}, title = {{Određivanje atioksidacijskog djelovanja fenolnih kiselina ORAC metodom}}, } @mastersthesis{ktfst:674, author = {{Gabre, Petra}}, title = {{Pregled istraživanja antimikrobnog učinka biljnih ekstrakata u mesu}}, } @mastersthesis{ktfst:671, author = {{Guberović, Tea}}, title = {{Utjecaj različitih dodataka humusu na pH vrijednost humusa}}, } @mastersthesis{ktfst:677, author = {{Rašić, Tonka Mirjana}}, title = {{Određivanje antimikrobnog učinka začinskog bilja na Enterococcus faecalis}}, } @mastersthesis{ktfst:700, author = {{Grbavac, Marijana}}, title = {{Utjecaj biljnih ekstrakata na parametre kakvoće ribljih burgera}}, } @mastersthesis{ktfst:763, author = {{Roković, Ivana}}, title = {{Glukozinolatni profil dvoredca (Diplotaxis erucoides). Konvencionalna vs. mikrovalovima potpomognuta izolacija hlapljivih spojeva}}, } @mastersthesis{ktfst:689, author = {{Ramljak, Tea}}, title = {{Pesticidi u hrani}}, } @mastersthesis{ktfst:686, author = {{Ivandić, Luka}}, title = {{Usporedba konvencionalnih analitičkih metoda za određivanje udjela soli u hrani}}, } @mastersthesis{ktfst:685, author = {{Mimica, Nina}}, title = {{Usporedba fenolnog sastava i antioksidacijske aktivnosti ekstrakata bijelog i crnog češnjaka pripravljenih postupkom ekstrakcije mikrovalovima}}, } @mastersthesis{ktfst:707, author = {{Uidl, Dora}}, title = {{Izolacija hlapljivih spojeva meda od ružmarina ultrazvučnom ekstrakcijom prije i nakon zagrijavanja}}, } @mastersthesis{ktfst:559, author = {{Jolić, Nina}}, title = {{Antioksidacijska aktivnost izolata hlapljivih spojeva brokule i kineske brokule pripravljenih primjenom mikrovalne ekstrakcije}}, } @mastersthesis{ktfst:537, author = {{Varenina, Ivan}}, title = {{Ravnoteža sorpcije bakra na kaolinu (T=298 K)}}, } @mastersthesis{ktfst:410, author = {{Miljak, Zrinka}}, title = {{Utjecaj tipa miješala na ionsku izmjenu u šaržnom reaktoru sa i bez razbijala virova}}, } @mastersthesis{ktfst:446, author = {{Butorac, Valentina}}, title = {{Utjecaj primijenjene metode ekstrakcije na izolaciju bioaktivnih komponenti iz lavande}}, } @mastersthesis{ktfst:493, author = {{Galić, Antonija}}, title = {{Određivanje teških metala u sjemenkama štitaste ognjice i rukole}}, } @mastersthesis{ktfst:470, author = {{Šarić, Matea}}, title = {{Antimikrobna aktivnost biljnih ekstrakata na odabrane patogene uzročnike kvarenja hrane}}, } @mastersthesis{ktfst:449, author = {{Granić, Glorija}}, title = {{Uporaba biljnih ekstrakata u svrhu poboljšanja oksidacijske stabilnosti odabranih proizvoda ribarstva}}, } @mastersthesis{ktfst:448, author = {{Botić, Viktorija}}, title = {{Utjecaj primijenjene metode ekstrakcije na izolaciju bioaktivnih komponenti iz jadranskih algi Ulva lactuca, Dictyota dichotoma i Padina pavonica}}, } @mastersthesis{ktfst:475, author = {{Vlaić, Ivan}}, title = {{Hlapljivi spojevi meda od facelije prije i poslije zagrijavanja}}, } @mastersthesis{ktfst:459, author = {{Viduka, Karla}}, title = {{Izolacija i identifikacija spojeva eteričnog ulja klinčića}}, } @mastersthesis{ktfst:447, author = {{Nikolov, Nikolina}}, title = {{Utjecaj dodataka biljnih ekstrakata na oksidativnu stabilnost ulja}}, } @mastersthesis{ktfst:474, author = {{Klanac, Anita}}, title = {{Utjecaj načina ekstrakcije na antioksidacijski kapacitet makroalgi (ORAC metoda)}}, } @mastersthesis{ktfst:472, author = {{Dugandžić, Anđela}}, title = {{Antimikrobna aktivnost na patogene uzročnike kvarenja hrane}}, } @mastersthesis{ktfst:473, author = {{Smoljo, Marina}}, title = {{Antioksidacijski potencijal različitih ekstrakata jadranskih algi}}, } @mastersthesis{ktfst:458, author = {{Vlašić, Marko}}, title = {{Modifikacija eugenola djelovanjem peroksidaza}}, } @mastersthesis{ktfst:394, author = {{Mihajlovski, Marija}}, title = {{Primjena mikrovalne ekstrakcije za izolaciju bioaktivnih spojeva iz smeđe alge Dictyota dichotoma var. Intricate}}, } @book{ptfos:2592, title = {{Hranom do zdravlja : knjiga sažetaka s 11. međunarodnog znanstveno-stručnog skupa}}, } @book{ptfos:1538, author = {{Alibabić, Vildana and Angelkov, Boris and Angelovska, Biljana and Banjari, Ines and Banović, Mara and Beljan, Kristina and Bezić, Ana Blažević and Blazevska, Zagorka and Brzović, Petra and Budimir, Draženko and Bujas, Lidija and Ćakarun, Miletić Josipa and Ćorić, Nevena and Cikoš, Ana-Marija and Cobanova Vasilevska, Radmila and Colić Barić, Irena and Crnković, Matea and Cvijetić, Selma and Dedić, Samira and Diminic, Janko and Dimitrovski, Darko and Djukic Ratkovic, Davorka and Dropulić, Ana Marija and Đulović, Azra and Džafić, Natalija and Fišteš, Aleksandar and Generalić Mekinić, Ivana and Gežin, Laura and Habuda-Stanić, Mirna and Hadzic, Azra and Hadžić, Lana and Ilić, Marko and Ivandić, Luka and Jokić, Stela and Jukić, Huska and Jurković, Ivana and Jusufhodžić, Zlatko and Kajtar, Darija and Karahmet, Enver and Keser, Irena and Kliko, Magda-Lena and Kokeza, Ana and Kolak, Ela and Kvrgić, Kristina and Ljubenkov, Ivica and Lončarević, Ivana and Lončarić, Melita and Maletić, Milica and Melvan, Ena and Mišetić Ostojić, Dijana and Misir, Andreja and Moslavac, Tihomir and Mrgan, Ana and Mujić, Ibrahim and Niseteo, Tena 15 and Nižetić, Lina and Oraščanin, Melisa and Oros, Damir 65 and Pajin, Biljana and Pavlić, Martina and Penava, Ariana 164 and Perić, Katarina and Pervan, Ivana and Pešić, Petra and Petrić, Sofija and Pleadin, Jelka and Popova Ramova, Elizabeta and Ramov, Leonid and Rodić, Miloš and Rumbak, Ivana and Rumora Samarin, Ivana and Salkić, Senita and Simovska, Vesna and Skračić, Živko and Skroza, Danijela and Sokolić, Darja and Soldo, Barbara and Starcevic, Antonio and Šertović, Edina and Šubarić, Drago and Šutalo, Martina 186 and Taljic, Irzada and Tešija Kuna, Andrea and Torbica, Aleksandra and Toroman, Almir and Tripičić, Bruna and Tumbas Šaponjac, Vesna and Unić Klarin, Branka and Vrkić, Nada and Zarić, Danica and Zlosa, Tihana and Zorić, Marina and Zrinšćak, Stanko and Zucko, Jurica and Žaja, Orjena}}, title = {{Hranom do zdravlja : zbornik radova s 10. međunarodnog znanstveno-stručnog skupa}}, } @mastersthesis{ktfst:305, author = {{Pervan, Ivana}}, title = {{Određivanje aktivnosti enzima polifenoloksidaze u uzorcima kultivirane borovnice}}, } @mastersthesis{ktfst:325, author = {{Bezić, Ana}}, title = {{Određivanje sterola dubrovačkih maslinovih ulja}}, } @mastersthesis{ktfst:302, author = {{Zrnić, Tanja}}, title = {{Utjecaj skvalena na oksidacijsku stabilnost ekstra djevičanskog maslinovog ulja i ribljeg ulja}}, } @mastersthesis{ktfst:276, author = {{Jolić, Nina}}, title = {{Antioksidacijska aktivnost fenola: interakcija derivata hidroksibenzojeve kiseline}}, } @mastersthesis{ktfst:284, author = {{Vrdoljak, Lucija}}, title = {{Antioksidacijska aktivnost fenola: interakcija derivata hidroksicimetne kiseline}}, } @mastersthesis{ktfst:349, author = {{Zenčić, Marijana}}, title = {{Određivanje antioksidacijske aktivnosti i inhibicijskog djelovanja vodenog ekstrakta gorke naranče (Citrus aurantium L.) na aktivnost acetilkolinesteraze i butirilkolinesteraze}}, } @mastersthesis{ktfst:303, author = {{Jelavić - Šako, Maša}}, title = {{Upotreba liposoma u cilju povećanja antioksidacijske aktivnosti ekstrakata borovnice}}, } @mastersthesis{ktfst:337, author = {{Vučković, Ana}}, title = {{Kemijski sastav i biološka aktivnost eteričnog ulja iz sjemenki gorke naranče}}, } @mastersthesis{ktfst:282, author = {{Grbavac, Marijana}}, title = {{Sinergijski antioksidacijski učinak flavan-3-ola}}, } @mastersthesis{ktfst:304, author = {{Dropulić, Ana Marija}}, title = {{Utjecaj primjene emulzijskih sustava na učinak fenolnih ekstrakata borovnice u produljenju oksidacijske stabilnosti ulja}}, } @mastersthesis{ktfst:301, author = {{Bukvić, Antonia}}, title = {{Oksidacijska stabilnost i udio ukupnih fenola maslinovog ulja autohtonih hrvatskih sorti maslina - Oblice, Buhavice, Lastovke i Drobnice u periodu rane i kasne berbe}}, } @mastersthesis{ktfst:278, author = {{Zelenika, Ana}}, title = {{Utjecaj dodataka biljnog materijala i ekstrakta lovora na oksidacijsku stabilnost ribljeg ulja}}, } @mastersthesis{ktfst:277, author = {{Ivandić, Luka}}, title = {{Utjecaj primjene pektolitičkih enzima na sadržaj antocijana tijekom vinifikacije crnog grožđa}}, } @mastersthesis{ktfst:199, author = {{Cvjetković, Katarina}}, title = {{Prirodna kozmetika u kućnoj radinosti: macerati, kreme i sapuni od latica divlje ruže (Rosa canina L.)}}, } @mastersthesis{ktfst:270, author = {{Tavra, Ivan}}, title = {{Usporedba tradicionalnog i industrijskog postupka proizvodnje džema od smokve i aronije}}, } @mastersthesis{ktfst:213, author = {{Tomaš, Josip}}, title = {{Grejpfrut (Citrus paradisi): Izolacija i karakterizacija limonena i naringina}}, } @mastersthesis{ktfst:271, author = {{Mišković, Ana}}, title = {{Antioksidacijske metode: metoda ORAC (engl. Oxygen Radical Absorbance Capacity)}}, } @mastersthesis{ktfst:272, author = {{Mihajlovski, Marija}}, title = {{Utjecaj perioda branja na fenolni sastav i antioksidacijska svojstva petrovca}}, } @mastersthesis{ktfst:273, author = {{Šošić, Matea}}, title = {{Vernier mjerni instrumenti i osjetila}}, } @phdthesis{pbf:2809, author = {{Generalić, Ivana}}, title = {{Fenolni profil, antioksidacijski i antimikrobni potencijal odabranoga ljekovitoga bilja mediteranskoga podneblja}}, }